Заради очакваните ниски температури за 11 февруари е обявен оранжев код за Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка,  Великотърновска, Габровска, Русенска, Разградска, Търговищка, Силистренска и Шуменска област.

Само за Благоевградска област кодът е зелен, в останалата част от страната е в сила жълт код, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Минимални температури в Северна България ще бъдат между минус 12 и минус 17°, на отделни места и по-ниски. В Южна те ще са между минус 10 и минус 5°, в София около  минус 10°.

През нощта ще времето ще бъде облачно, като в западните райони ще прехвърча сняг. Разкъсвания на облачността ще има над Източна България.

През деня времето ще остане облачно, очакват се предимно слаби снеговалежи в отделни райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Максималните температури в Дунавската равнина ще бъдат между минус 12° и минус 7°, в Тракия между минус 5° и 0°, а по долното течение на Струма до плюс 2°. В София температурата ще достигне около минус 4°.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. На много места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на 1200  метра ще бъде около минус 7°, на 2000 метра - около минус 10°. Снежната покривка е много дебела. От Планинската спасителна служба предупреждават, че тя е нестабилна, навята на преспи и има много голяма лавинна опасност.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. И там на места ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между минус 5° и 0°. Температурата на морската вода е от 0° по северното до 1°  по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.