Синьото сирене беляза делото срещу бившия шеф на „Топлофикация" София Валентин Димитров.
Сред любимите деликатеси на Топлото е именно синьото сирене.
Спорен момент се оказа дали луксозното сирене може да бъде представителен разход или не.
"Рокфорът" е най-прочутият вид синьо сирене. Начинът на приготвяне е тайна, която знаят само в южна Франция. Една част от рецептата е известна - прави се от овче мляко. "Рокфорът" е кралят на сирената.
"Горгозола" и "Силтън" са другите предпочитани видове от синия деликатес. У нас видовете синьо сирене, които се предлагат са с масленост около 50 - 60 %. Средната цена за 100 грама е около 2 лв.
100 грама „Бергадер" струва 1,65 лв., също толкова струва и 100 гр. „Пандур". Малко по-скъпо 1,92 лв. струва „Долче Кремозо".
„Дорблу" струва 2,19 лв., а срещу 2,26 лв. може да сложите на трапезата си "Еделпилц". „Паладин" е само с 14 стотинки по-скъп 2,49 лв. за сто грама.
На прекрасния вкус на „Розенбьорг" може да се насладите срещу 2, 65 лв. за сто грама.
Най-скъпото, което се предлага е "Валмонд" 4,69 за сто грама.
antirefer
на 03.11.2015 в 17:03:49 #7Пеницилиновото сирене не си заслужава парите.
sunflower
на 24.02.2009 в 09:08:57 #6За пор с пореден път българите се занимават с простотия !
иванчо
на 24.02.2009 в 09:08:55 #5Но пък за замезване на вино цена няма!
damin
на 23.02.2009 в 21:23:20 #4синьо сирене=зверска жажда и литри вода Извод:пердашете хубаво саламурено българско сирене,по възможност овче
Asparyx
на 23.02.2009 в 20:41:42 #3Булава, след тая кобинация синьо сирене и черено вино само можеш да налетиш на некоя синя другарка! Само да не е Дружинната! Гледай поне да е Убавото Наде на ония години!!
българско домати
на 23.02.2009 в 20:27:03 #2де да можехме, де да ставаше така...
shtarkel
на 23.02.2009 в 20:19:52 #1Най-добрия вариант е Топлото да го почерпим с каквото си пожелае сирене за последно и после на първия кестен и въжето!Ако повторим процедурата около 1000 пъти и избесим боклуците гарантирам че България ще дръпне напред с 3-та космическа!