На заседание на Надзорния съвет на държавната фирма „Информационно обслужване" снощи проф. Стоян Денчев като председател на Надзорния съвет е направил предложение за освобождаването на Азер Меликов от поста член на Управителния съвет и негов председател. Това потвърди проф. Денчев, цитиран от БНР.

След обсъждане всички членове на Надзорния съвет единодушно са приели предложението. По думите на Стоян Денчев уставът допуска членовете на Управителния съвет да бъдат между три и седем.

Досегашният състав на съвета е наброявал пет души. Денчев не изключи възможността след консултации с новия министър на финансите да бъдат освободени други членове или да бъдат назначени нови.

Другата седмица след встъпване в длъжност на новия министър на финансите, който е мажоритарен собственик на „Информационно обслужване" от името на държавата от фирмата ще поискат неговото становище по отношение бъдещото развитие на „Информационно обслужване".

Припомняме, Меликов беше уличен в регистрирането на сайта boykostov.org, в който се водеше предизборна кампания срещу Бойко Борисов и Иван Костов. Азер Меликов е посочен и като създател, и като лице за техническа поддръжка на сайта. По-късно регистрацията е била променена на името на Иван Петров. Сайтът е създаден от политическа партия "Нова Зора", която е партньор на БСП в "Коалиция за България".

Бойко Борисов посочи, че въпреки освобождаването на Азер Меликов от Надзорния съвет на "Информационно обслужване" ЕАД ще има ревизия в дружеството, тъй като и това е обещано на избирателите.