Полицията в Пловдив освободи днес по обед четиримата симпатизанти на Атака, задържани снощи по време на тържествата за Съединението в Пловдив, съобщава Радио Пловдив.

Срещу Радослав Чакъров, Сашо Цирков, Иван Донев и Росица Димитрова са повдигнати обвинения за хулигански прояви.

Според полицията по време на вчерашното шествие четиримата и непълнолетният Здравко Чимски, който бе освободен още снощи, са носели плакати с елементи на свастики и знаци, уронващи престижа на представители на държавната власт.

Освен това групата не е имала разрешение за провеждане на митинг.

Сидеров обяви, че ще бъдат, заведени съдебни искове срещу полицията, заради произвол. Лидерът на Атака отхвърли обвиненията, че арестуваните са носели плакати със свастики като обясни, че става дума за цитирана историческа фактология, уличаваща трите управляващи партии в национално предателство.

Задържаните бяха арестувани по време на вечерното шествие преди началото на тържествената заря. По данни на полицията, те са носели плакати със свастики, както и знаци, уронващи престижа на представители на държавната власт.

Според директора на ОДП Пловдив комисар Ангел Рангелов, срещу тях не е използвана физическа сила.

Лидерът на местната структура на "Атака" Тодор Христев отрече арестуваните да са носили плакати със свастики, а симпатизанти на партията заявиха, че задържаните с нищо не са провокирали полицейската агресия срещу тях.

За случая са уведомени Районната и Окръжната прокуратура, образувано е и дознание.