От днес се въвеждат промени в движението през тунела "Витиня" на автомагистрала "Хемус" в посоката към а София - трафикът се ограничава в две ленти, тъй като от понеделник в едната тръба започва ремонт, предаде БНТ.

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите да използват и алтернативни маршрути към столицата, за да не се образуват задръствания.

От 25 септември, понеделник, изцяло се затваря за движение тръбата в посоката към София.
Тя ще бъде в ремонт в продължение на няколко месеца. Съоръжението ще бъде изцяло обновено, подобно на тръбата в посоката към Варна.

От Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите, които ще пътуват и ще се прибират към София в неделния ден, да използват и стария път Ботевград-София при км 35. При необходимост, ако има интензивно движение, от Областното пътно управление ще пренасочват трафика по стария път.

АПИ препоръчва на шофьорите, които пътуват от Северозападна България в посока София, от градовете Видин, Монтана и Враца, да използват и прохода Петрохан, както и пътя през Искърското дефиле, за да избегнат натоварения трафик през "Хемус".

При Владая, където от няколко дни също тече ремонт на пътя, днес ще има организирано реверсивно движение. Прибиращите се към София ще се движат в две ленти, а към Перник лентата ще е една. От АПИ препоръчват на шофьорите да използват и алтернативния път през автомагистрала "Люлин".

От 14 до 20 ч. днес е забранено движението на тирове над 12 тона по автомагистралите, по пътя Варна-Бургас, Околовръстния път на София, както и по маршрутите Калотина-София и Русе-Велико Търново.

Движението по автомагистрала "Тракия" е без ограничения.