Заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев и шефът на кабинета на министъра Борислав Ганчев са провели редица срещи с високопоставени американски чиновници във Вашингтон, като от ведомството се хвалят с позитивна оценка по отношение на отбелязвания у нас законодателен процес.

Това се разбира от разпратено до медиите съобщение от Министерството на правосъдието.

На срещите са участвали и представители на Посолството на Република България във Вашингтон, постоянният представител на Департамента по правосъдие в България Питър Халпърн и неговият съветник Александър Ганчев, а също и съветникът на министър-председателя - Екатерина Димитрушева и експертът от Министерството на правосъдието Флориан Флоров.

Разговори са водени с представители на департаментите (министерствата) по правосъдие и финанси на САЩ и са били обменени "визии и добри практики по темите за наказателната отговорност на юридически лица, борбата с измамите, корупцията и злоупотребите с обществени поръчки, прането на пари".

Дисциплинирани депутати приемат на второ четене новата Конституцията
Обновена

Дисциплинирани депутати приемат на второ четене новата Конституцията

След като първоначално страстите се разгорещиха

"Амбициозната законодателна програма и ясната посока за развитие на законодателството неминуемо се отразява и на възприятието за страната ни от международните партньори и инвеститори. Имплементацията на промените отново беше изведена като не по-маловажна задача на правителството в следващите месеци. Законодателни промени и тяхното реално и ефективно приложение са пътят за подобряване за средата", казва се в съобщението като оценка от дипломатическите совалки.

Не става обаче ясно едно - дали това е оценка от страна на американските представители, или е оценъчна бележка за постигнатото от страна на самото министерство.

Габриел обсъди с посланиците на САЩ в България и Гърция свързаността в региона

Габриел обсъди с посланиците на САЩ в България и Гърция свързаността в региона

И стратегическата позиция на България в НАТО за сигурността в Черноморския регион