От Столична община опровергаха информацията за ремонтите на ул. "Граф Игнатиев".

По-рано днес "Капитал" писа, че отново разкопават централните части и улиците около "Граф Игнатиев" заради ремонт.

Отново разкопават около "Графа" в столицата

Отново разкопават около "Графа" в столицата

Посочват се две причини

В прессъобщението до news.bg от общината информират, че "ремонтните дейности по подмяна на стара и изграждане на нова подземна инфраструктура по ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Солунска", които са в обхвата на ремонта на Зона 2, са завършени".

Пояснява се, че няма никакви забравени тръби по улица "Граф Игнатиев", включително и на "Топлофикация".

"Не отговарят на истината твърдения, че отново ще бъдат разкопавани участъци, на които ремонтът е завършил с полагане на настилки. Подземната инфраструктура беше изследвана преди ремонта и амортизираните участъци са подменени - ВиК от началото на миналия век, топлопроводи и тръбни мрежи на ЧЕЗ", отбелязват от Столична община.

С трамваи по Графа от днес

С трамваи по Графа от днес

Ремонтът на "Графа" стана повод за многобройни скандали

"Нещо повече, по протежение на ул. "Граф Игнатиев" са положени резервни тръбни мрежи, които да бъдат използвани в случай на авария", уточнява се в съобщението.

В края от столичната управа съобщават, че обновяването на централната градска част ще продължи с ремонт на ул. "Шести септември" и ул. "Шишман", които до този момент не са ремонтирани.

Трамваите по графа тръгват от утре

Трамваите по графа тръгват от утре

Движението за пешеходците ще е затруднено, Фандъкова моли за извинение

"В момента ремонтите в Зона 2 и Зона 4 са спрени заради лошите метеорологични условия, които не позволяват извършване на качествена строителна дейност", заключават от общината.