Днес отбелязваме 139 г. от Освобождението на България. Патриарх Неофит ще възглави празничния благодарствен молебен по повод Националния празник в катедралата "Св. Александър Невски".

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще присъства на тържествената церемония по издигането на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин в столицата. По обед ще се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред президентството.

Вечерта на пл. "Народно събрание" ще се състои тържествената заря-проверка. Президентът ще приеме почетния строй на представителните части на БА и ще произнесе слово. По-късно ще се състои традиционният прием за Националния празник, даван от държавния глава, в Централния военен клуб.

Служебният премиер Огнян Герджиков ще участва в тържествата по случай Националния празник - 3 март. От 11.30 ч. той ще се включи в тържествения митинг на площада под връх Шипка, където ще произнесе слово, след което от 13.00 ч. ще бъде и на поклонението на Шипка. Министър-председателят ще присъства на тържествената заря-проверка от 18.30 ч. на пл. "Народно събрание" в София. Огнян Герджиков ще бъде и на традиционния прием за Трети март, даван от държавния глава.