Официално бе потвърдена самоличността на двамата украинци, качени на яхтата „Мираж".

В 18.30 часа операцията по търсене и спасяване на членовете на екипажа на потъналия кораб „Толстой" е преустановена до утре

Това са матросите на кораба „Толстой" Денис Ахрамеев и Андрей Криженовски. До качването им на борда на белгийската яхта двамата се намираха на спасителен плот.

В телефонен разговор с изпълнителния директор на ИА „Морска администрация" кап. Николай Апостолов, Денис Ахрамеев е обяснил, „Толстой" се е разцепил на две между 01.00 часа и 03.00 часа сутринта на 27 септември.
Всичко е станало твърде бързо и той не знае какво се е случило с неговите колеги и дали има други качени на спасителен плот.

Припомняме, до спасяването на двамата матроси се стигна, след като е била установена връзка чрез GSM с двамата, съобщи по-рано днес изпълнителният директор на Морска администрация Николай Апостолов.
Те са забелязани върху спасителен плот в района на Царево.

Междувременно, около 17 часа е получен сигнал, че белгийска яхта е качила на борда си двама украински граждани.

Късно снощи е получена информация от Генералното консулство на Украйна в България, за това че майката на моряк от кораба е получила съобщение на мобилния си телефон от своя син.

Двамата са се свързали в 4:11 часа тази сутрин със спешния телефон 112. Обаждането е прието  на руски език. Системата локализира обаждането в района на Резово, в близост до турската граница.

Оцелелите са изстреляли последната си сигнална ракета около 08:05 часа, по сигнал на спасителите и тя е била забелязана от територията на Царево.

По информация, която корабокрушенците подават става ясно, че се намират на импровизиран сал и виждат брега, но не могат да достигнат до него без чужда помощ.
Единият от оцелелите е в тежко състояние, неадекватен и с висока температура.

Екипаж на кораба

капитан на кораб "Толстой" - Андрей Кулика
старши помощник -Игор Смолник
втори помощник - Сергей Зоря
стр. механик - Иван Стеновиш
втори механик -Александър Галамжин
трети механик - Иван Подаруев
матрос - Андрей Криженовски
матрос - Александър Дроздов
матрос - Денис Матряхев
готвач - Кирил Хохлов

Андрей Криженовски от Украйна е името на матроса от потъналия кораб "Толстой", който се е свързал с българските спасителни служби рано тази сутрин. 
Екипажният списък вече е при тях, съобщи Николай Апостолов от Морска администация.

Патрулен катер „Бургас" и спасителен катер „Спасител" №6 вече са в турски териториални води.
Там те продължават да обследват района в търсене на оцелели членове от екипажа на „Толстой".
Турската страна се е ангажирала да предостави свой патрулен катер в помощ на издирването.

Спасителната операция по издирването на екипажа на потъналия вчера украински товарен кораб „Толстой" беше подновена тази сутрин.

Това съобщиха от Морския спасителен координационен център във Варна.

Общо 7 спасителни съда участват в операцията по издирването- ракетен катер от Приморско, още един от Царево и фрегата. Изстреляна е и спасителна ракета във въздуха. Изпратен е хеликоптер.

По целия морски бряг от Маслен нос до Резово са разположени средства за наблюдение, съобщи началникът на „Гранична полиция" Ваньо Иванов, цитиран от Днес плюс. В акцията участват и група за охрана на границата от Елхово.

Българските гранични кораби ще търсят моряци от потъналия кораб „Толстой" в турски териториални води.  

Комисар Ваньо Иванов съобщи, цитиран от БНР, че според последния анализ на ситуацията заради морското вълнение и силните ветрове най-вероятно моряците се намират вече в турски води.

Корабът, плаващ под севернокорейски флаг - с украински екипаж и руски капитан, изчезна вчера сутринта, в открито море, на 15 мили от нос Емине с 10 души на борда.

Опериращата фирма е Режина Шипмениджмънт - Кипър, а корабособственикът е Режина Шипмениджмънт - Украйна.