Най-нетърпеливите скиори днес откриха частично ски зоната в курорта Пампорово, но продължават да очакват с надежда времето да застудее, предаде bTV.

Очакванията са температурите да падат още от неделя вечерта и поетапно да бъдат отворени още писти както в Пампорово, така и на Мечи чал.

Най-ентусиазираните скиори и сноубордисти веднага изпробваха оскъдния сняг.

"Обстановката в момента за тези условия е прекрасна, снегът е малко, няма и температури, с които да се прави сняг, но мисля, че туристите ще останат доволни", посочи Радослав Рачков, представител на дружеството, стопанисващо съоръженията и пистите в Пампорово.

До 21 декември лифт картите ще бъдат на промоционални цени.

За този зимен сезон системата за изкуствен сняг в Пампорово е обновена напълно, като броят на оръдията е над 300. Очаква се те да заработят с пълен капацитет от идната седмица, когато се прогнозира значително понижаване на температурите и поетапно отваряне на пистите в Пампорово и Мечи чал.

Очаква се този сезон в Пампорово да бъде един от най-силните през последните 4-5 години.

Ранните записвания бележат нарастване от 20%, като отново курортът продължава да бъде най-предпочитан от българите. Повече са и записванията от Ирландия, Англия и от съседните държави на Балканите.