Патриотите „натириха” колежката си Полина Карастоянова и я изключиха снощи единодушно от всички комисии, в които тя участва като депутат.

Поводът са редицата лобистки промени, които тя внасяла. Този път и ВМРО не я защитиха и гласували за изхвърлянето й от комисиите. Веднъж подобна мярка й се размина именно заради подкрепата, която Карастоянова получи от хората на Красимир Каракачанов.

Каракачанов доволен от Карастоянова, не иска изключването й от ПГ

Каракачанов доволен от Карастоянова, не иска изключването й от ПГ

Тя си е от квотата на НФСБ, както е договорено

Вече е свалено доверието от преди шест месеца от НФСБ, с чиято листа тя стана депутат, сега цялата група, включително и колегите от ВМРО гласуваха единодушно да бъде извадена от комисиите, в които участва, обясни в кулоарите на НС  Валери Симеонов.

Последната лобистка поправка, лансирана от Карастоянова позволявала само две фирми да „узурпират” авторските права, както се изрази патриотът. Засега Полина Карастоянова остава в ПГ на ПФ. Нямало единодушие за това да бъде изключена от групата.

Според Симеонов тя не притежавала качества да бъде депутат на патриотите.

Председател на Комисията по култура става Славчо Атанасов. Димитър Байрактаров пък влиза на нейно място в икономическата комисия. Петър Петров пък ще я замести в Парламентарната асамблея за Черноморско сътрудничество. Карастоянова не е присъствала снощи на заседанието на групата.

Иначе НФСБ ще се допита до структурите си дали на президентските избори партията да се съюзи с Волен Сидеров. Той не скри обаче личната си неприязън към лидера на Атака. Можел обаче да потисне личните си отношения. Доказателството, според него:„Самият факт, че съм в една стая с Поли Карастоянова всеки ден и не съм я захапал за врата”.

Новият председател на комисията по култура Славчо Атанасов коментира, че вече си е поставил лични каузи. Според него един пловдивски кмет винаги е свързан с културата и затова е подходящ да поеме ръководството на тази комисия в парламента.  Приоритет му е да внесе закон за намаляване на ДДС за книгите и учебниците. Ние сме единствената държава в ЕС, която е с най-високо ДДС върху книгата, подчерта депутатът.

В Русия няма ДДС, така е и във Великобритания и Полша. Във всички други държави от общността е между 3-5%. Тази му битка била още в края на мандата му като кмет на Пловдив.

Славчо Атанасов не пожела да коментира бъдещето на Полина Карастоянова в групата на ПФ.