Нова жилищна кооперация е застрашена от срутване заради ВиК авария. Живеещите в нея са сериозно обезпокоени, че водата е подкопала вече основите на сградата.

Водата влиза от последната изба, която граничи с тротоара. И от тази последна изба, точно там, където се съединяват подът и стената, от самия ръб, извира вода. Според мен тази вода е питейна и идва от водопреносната система на ВиК, обясни един от живущите.

Домоуправителят на пететажната сграда подава два сигнала до дежурния във ВиК още в четвъртък. Оттам й отговорили, че ще изпратят екип при първа възможност.

Пожар пламна в жилищна кооперация в София

Пожар пламна в жилищна кооперация в София

На място има два пожарни екипа и екип на Спешна помощ

Другото голямо притеснение на всичките 14 семейства, който живеят в кооперацията, е водата да не влезе в машинното отделение на асансьора. Преди четири години се наводнил двигателят на съоръжението и близо две години останали без асансьор. Много от имуществото на хората в избеното помещение е унищожено.

Техниците, които пристигнаха на място, установиха, че става дума за скрита авария. С помощта на проследващи електронни апарати, мястото на теча беше локализирано. Уверението на ВиК е, че до утре проблемът ще бъде отстранен. И основите на кооперацията ще останат сухи.