На 57-годишна възраст почина актьорът Иван Балсамаджиев, съобщиха от Съюза на артистите в България.

Последните 3 години той се бореше с рака и дори с присъщия си оптимизъм твърдеше, че го е надвил.
Уви, отиде си часове преди Възкресението Христово.

Ще го запомним с щедрата му усмивка и с ролите му в "Лавина", "Дишай човече", "Почти вълшебно приключение", "Катина", "Човек в космоса".
Изигра хиляди скечове, с които стана любимец на публиката.

Балсамаджиев е роден на 19 февруари 1953 година в Троян. През 1977 година завършва ВИТИЗ, а след това работи в театрите във Видин и Перник и "Сълза и смях".

Поклонението ще бъде на 6 април, от 12 часа в църквата "Св. Неделя".

От пресцентъра на Министерството на културата разпространиха съболезнователния адрес от министър Рашидов:

„Скърбя заедно с вас от загубата на един силен и борбен творец и човек с много таланти. От спорта, през музиката, театралната сцена, киното, до малкия екран - Иван Балсамаджиев правеше всичко с много хъс и с вяра, че най-важното в човешкия живот е смирението.
Иван Балсамаджиев не изневери на себе си и на убеждението си, че трябва да играе в театър по свой вкус и според своите принципи. Той не правеше шоуто си на всяка цена. Искаше то да „върви", но освен да забавлява, да бъде и полезно.
Стремеше се да накара хората да не мислят само за материалното и да не забравят, че са преди всичко човеци.
До последния си дъх Иван Балсамаджиев ни доказваше, че животът е „Почти вълшебно приключение", за което си струва да не пестим усилия.
В навечерието на Великден Иван Балсамаджиев влиза да играе в небесната театрална трупа, за да възкръсва отново и отново в паметта на хилядите си почитатели.
Поклон пред светлата му памет!"