Дим Дуков е починал тази сутрин.

В профила му във Фейсбук сестра му Златина Дукова е написала, че брат й е починал в 7.15 часа тази сутрин.

"Отиде си, отиде в един по-добър свят! Обичам те, мое мило братче, обичам те безкрайно!", пише още Златина. На страницата на Дим Дуков във Фейсбук се изказват съболезнования към семейството му.

Дим Дуков бе в много тежко състояние след две коремни операции. Той бе на лечение в болница "Доверие", припомня lifestyle.

След диагноза перитонит (преплитане на червата) той бе опериран на 9 януари, когато лекарите изрязват около 30% от тънките му черва.
Заради тежкото му състояние Дуков бе на изкуствено дишане.

Дим Стоянов Дуков е телевизионен водещ. Той е бил фризьор, монах. Собственик е на хотел. Син е на известния български аниматор Стоян Дуков.
Спечели популярност като коафьор, който остави светския живот и влезе в манастир под името отец Дамаскин.

Живял е в Сидни до 1989, където е работил в джентълменски клуб. От 1994 работи в манастир, а от 1999 става монах. Работил е в Рилския манастир.
През 2006 г. влиза в къщата на Биг Брадър за сезона Вип Брадър 1, където стига до шесто място. В края на същата година става водещ на първото от двете издания на Голямата уста, а през 2007 г. е водещ и на второто му издание. Участва и в Пълна промяна - първият и единствен засега сезон в България, излъчен през 2007 г.

Той не криеше хомосексуалната си ориентация и бе сред основателите на клуб "Спартакус".