Повдигнато е обвинението на Станимир Рагевски за убийството и разчленяването на трупа на Юмер Мехмед в Бургас. Това стана ясно на брифинг на прокуратурата. Органите на реда защитиха тезата, че то е извършено умишлено.

Престъплението е квалифицирано по чл.115 от НК. Самото убийство е станало на 4 август, а трупът бе открит на 11.08.2021 г. в разчленено състояние. За това престъпление е предвидено наказание "лишаване от свобода" от 10 до 20 години.

Няколко дни Рагевски разчленявал трупа на 28-годишния Юмер. Това е направено режещ инструмент в жилището, където е извършено убийството. Частите от тялото са били опаковани в найлонови чували, след което поставени в бидони. След това са пренесени и укрити в местност край град Бургас.

Първоначално е повдигнато обвинение за отвличане, но след откриването на трупа обвинението е променено. Самото убийство е осъществено с огнестрелно оръжие в жилище, собственост на Рагински и неговата съпруга.

Към момента обвинението няма доказателства, че друг човек е съдействал, помагал, подбуждал или склонявал Рагевски за извършване на убийството. Все още от прокуратурата обясниха, че е рано да бъде дадено категорично становище какви са мотивите за престъплението.

Припомняме, разчлененото тяло на жертвата беше открито в близост до централния път между Долно Езерово и Братово. То е било поставено в чували.

Подробности за случая бяха предоставени пред медиите днес от прокурор Георги Чинев - административен ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас, наблюдаващият досъдебното производство прокурор Десислава Трифонова и старши комисар Калоян Калоянов - директор на ОД на МВР - Бургас.

Трифонова обясни, че към момента по досъдебното производство няма връзка между убийството и изчезването на Теодора Бахлова

Откриха разчленен труп на мъж в Бургас

Откриха разчленен труп на мъж в Бургас

Тялото е докарано в бургаската морга от криминалисти