Окръжна прокуратура - Благоевград предаде на съд 32-годишната К.Д., която убила двете си деца в Сандански. Обвиняемата живяла на семейни начала с Г.Т. в жилище в гр. Сандански. От връзката им през 2015 г. им се родил синът - В.Т., и две години по-късно - през 2017 г., дъщерята И.Т.

На 19.11.2020 г., докато била у дома с децата си, К.Д. извадила от шкаф в кухнята три домакински ножа. Взела един от тях и се насочила към децата. Първо нанесла удар с него в шията на 5-годишния си син В., а след това на 3-годишната си дъщеря И. Въпреки виковете на децата, които плачели от болка и ужас, тя ги завела в детската стая и продължила да им нанася множество силни удари с ножа.

Пристигналият на местопроизшествието екип на спешна медицинска помощ констатирал смъртта на децата. В хода на извършените по досъдебното производство съдебномедицински експертизи е било установено, че на всяко от децата са били нанесени над 30 прободно-порезни наранявания, предимно по шията и гърдите.

22-годишна майка задържана за убийството на детенцето й

22-годишна майка задържана за убийството на детенцето й

В плевенското село Лазарово

От заключението на вещите лица по изготвената комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза се установява, че по време на престъпното К.Д. не е била в състояние на физиологичен афект. При нея не се установява психично заболяване или друго, освен личностното разстройство - емоционално нестабилна личност. Същото не е психична болест и не може да бъде приравнено към продължително разстройство на съзнанието по смисъла на Наказателния кодекс. Не е налице медицинска предпоставка за прилагането на принудителни медицински мерки спрямо обвиняемата.

Жесток побой над майка на три деца в Божурище

Жесток побой над майка на три деца в Божурище

Подозира се приятелят на жената

К.Д. има изградена и съхранена психичната годност, като може да участва пълноценно във фазите на наказателния процес. Спрямо обвиняемата може да бъде реализирана наказателна отговорност. Понастоящем обвиняемата К.Д. е задържана.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Обвиниха дъщеря, убила майка си с над 100 удара

Обвиниха дъщеря, убила майка си с над 100 удара

Случаят е от 3 февруари