И. Павлов, сн. emaxpress

Със 76 гласа „за", 0 „против" и 2-ма „въздържали се" полицейският синдикат отстрани председателя си Иван Павлов.

Също с единодушие бяха отстранени членовете на Управителния съвет Маргарита Кротнева, Юри Александров и Георги Кандев.

Междувременно, Павлов от news.bg научи за решението на колегите си да бъде свален. (Вж по-долу)

Причината е, че четиримата са нарушили устава на федерацията и са уронили нейния престиж.

„От тук нататък започва една нова страница в историята на нашата организация", заяви Иван Савов, член на полицейския синдикат.

Той изтъкна, че Иван Павлов еднолично е изтеглил документите на федерацията от фирмено отделение на СГС, тъй като мотивът на Павлов бил, че тези документи са с невярно съдържание.
Савов обаче заяви, че лично Павлов е подписал въпросните документи за регистрация на федерацията.

„Това показва, че г-н Павлов има някакви задни мисли", смята още Иван Савов.
Също така според полицая досегашният председател на синдиката често в последния момент отказвал медийни изяви и така полицаите били принудени да организират по думите на Савов „партизански акции", за да защитят идеите си в медийното пространство.

Изненада
Иван Павлов научи от news.bg за решението на колегите си от полицейския синдикат.
Той нарече обвиненията срещу него несериозни. По думите на Павлов, ръководството на синдиката не може да бъде отстранено по всяко време, а единствено след решение на Националния съвет, както следва да бъде според устава на федерацията.
Иван Павлов заяви, че настоящото ръководство на синдиката е законно избрано и единственият начин да бъде сменено е с решение на Националния съвет на синдиката.

В резултат на „медийния саботаж" полицаите заставали пред журналистите неподготвени и изглеждали некомпетентни.

Също така се оказа, че Павлов изнасял информация в други сайтове, а не в официалния сайт на синдиката. Освен това саботирал и участието на полицаите в съставянето на Закона за МВР.

Павлов саботирал и срещата с правосъдния министър Маргарита Попова, на която синдикатът трябвало да внесе подписка в подкрепа на полицая от 9 РУ на МВР в София, както и на полицаите, обвиняеми за смъртта на Ангел Димитров - Чората.

Единодушно участниците в конференцията решиха четиримата отстранени в 5-дневен срок да върнат всякаква документация на синдиката, която е у тях.

Също така в 5-дневен срок те ще бъдат уведомени за решението на колегите си по всички законни начини, за да не могат да обжалват отстраняването си в съда.

Ако не върнат документите, които притежават в изискания срок, синдикатът ще сезира прокуратурата.

Очаква се на 19 декември да бъде избран нов председател. Дотогава функциите на Павлов ще бъдат изпълнявани от двамата заместник-председатели.