Окръжна прокуратура - Русе праща на съд трима полицаи, обвинени в подкупи. На 6 януари на пътя Силистра-Русе двама полицаи хванали шофьор в нарушение, но вместо да му съставят акт, те му поискали 30 лева, която задържали за себе си. Непосредствено след получаване на поискания подкуп полицейските служители са задържани. При извършен на мястото личен обиск сумата е намерена в униформата на единия от тях.

Окръжна прокуратура-Русе и Дирекция "Вътрешна сигурност" при МВР са наблюдавали полицейските служители в продължение на повече от 5 месеца. При разследването са установени и документирани множество случаи на получени подкупи от автоконтрольори от РУ-Сливо поле. По време на дежурство те вземали подкупи от водачи на МПС, които били спирани за проверка.

Полицейски екшън в Търново след стрелба с автомат от джип
Обновена

Полицейски екшън в Търново след стрелба с автомат от джип

Задържани са двама мъже за незаконно притежание на оръжие

По образуваното досъдебно производство са повдигнати обвинения за престъпления по чл.302, т.1, вр. с чл.301, ал.1 от НК на трима полицейски служители:

Б.Б., на 44 г., командир на отделение в Група "Охранителна полиция" в РУ-Сливо поле при ОД на МВР-Русе - за 12 подкупа.

Н.А., на 41 г., младши автоконтрольор в Група "Охранителна полиция" в РУ-Сливо поле при ОД на МВР-Русе - за 5 подкупа.

Е.М,. на 41 г., младши автоконтрольор в Група "Охранителна полиция" в РУ-Сливо поле при ОД на МВР-Русе - за 9 подкупа.

Извършени са общо 10 претърсвания и изземвания на адреси в Русе и други населени места, както и лични обиски на лица. Разпитани са множество свидетели, включително пред съдия от Окръжен съд-Русе. Изготвени са експертизи и са приложени множество писмени доказателства към делото.

Предстоят разпити на още свидетели и назначаване на експертизи. Прокуратурата ще внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на тримата обвиняеми.