Простреляха мъж край софийското село Говедарци. Сигналът за инцидента е подаден на 22 февруари около 22:43 часа, съобщи Нова телевизия.

При огледа на местоположението на инцидента, полицаите установили, че по време на сбирка за прием на нови членове на ловна дружинка е възникнала свада, при която 37-годишен жител е застрелял 32-годишен жител на с. Говедарци, като веднага след стрелбата е напуснал местопроизшествието, оттегляйки се с лек автомобил. По случая е образувано досъдебно производство.

Пострадалият е транспортиран в болница с три огнестрелни рани, без опасност за живота.

Автомобилът на нападателя е застигнат и спрян на около 500 метра преди с. Говедарци. При обиска на извършителя на стрелбата са открити и иззети законно притежаван пистолет с патрон в цевта, пълнител с два патрона и гилза.

Пистолет с празен пълнител и разрешително за носене на оръжие са иззети при обиска на водача, също член на ловната дружинка. Още две гилзи и проектил са открити в лекия автомобил.

Двамата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Водачът на автомобила е изпробван за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел резултат над допустимата норма, поради срещу него е започнато бързо производство.

След доклад на събраните доказателства в прокуратурата, 37-годишният извършител е привлечен в качеството на обвиняем и мярката му за задържане е удължена за срок до 72 часа.