Протестът на 18 май 2022 г., който Обединеният транспортен бранш ще проведе, няма за цел и ще избегне по всякакъв начин възпрепятстването на движението и на пътуването на учениците до училище и на работещите до техните работни места. Това заявиха от бранша в отворено писмо. Те се ангажираха да предприемат стъпки, за да се избегнат затруднения на хилядите зрелостници, които в същия ден трябва да положат държавен зрелостен изпит по български език и литература.

Исканията на превозвачите са свързани с облекчаване на цените за всеки български граждани и са в негов интерес. Както правото на образование и работа са защитени от Конституцията, така и правото на протест. Представителите на транспортния бранш спазват всички права на гражданите, както и законите на Република България. "Ние спазваме и принципа на диалогичност и откликваме на молбата на министъра на образованието акад. Николай Денков за проявяване на разбиране и съдействие. Това е още един пример за това, че общи и добри решения се намират само с диалог", коментират представителите на транспортния бранш.

Превозвачите съобщиха, че за 18 май ще бъде създадена организация и всички граждани ще бъдат информирани за точките и часовете на протест, за да предвидят възможностите си за транспорт. Информацията ще бъде публикувана в средствата за масова информация, в социалните медии и в официалните Интернет страници на организациите и компаниите, за да се улеснят пътниците.

Денков моли превозвачите да не блокират пътищата по време на матурата по БЕЛ

Денков моли превозвачите да не блокират пътищата по време на матурата по БЕЛ

Превозвачите обявиха, че ще спрат всички превози на 18 май