Обстрел с памперси срещу сградата на Министерския съвет организираха демонстрантите през 46-ия ден на протести срещу правителството и главния прокурор, предаде БНР. На памперсите с маркери беше написано "Оставка".

Въпреки че протестът видимо оредява, в София остават палатковите блокади на пл. "Независимост", Орлов мост и пред Софийския университет.

Арман Бабикян от т. нар. Отровно трио обяви: "Някой горе, там, в онази сграда може да ги ползва за страх, но всъщност памперсите са с надпис "Оставка" и това е в името на тези 7000 софийски деца, за които за поредна година няма детска градина в София. Ние не искаме тези деца да растат в такава държава и при такава власт."

Бабикян коментира и публикацията на премиера Борисов по повод днешния Ден за почит към жертвите на тоталитарните режими в Европа. Според него, Борисов няма право да говори за тоталитарен режим, защото "самият той е въвел меката диктатура в България".

Малко след 21:00 ч. се състоя традиционното шествие от пл. "Независимост" до Орлов мост. Протестиращите осъществиха видеовръзка с блокадата на едно от централните кръстовище във Варна

От трибуната на т. нар. "граждански мегдан на Орлов град" обявиха и протестните прояви за утре. От 8:30 ч. пред сградата на администрацията на Софийска област ще има поднасяне на цветя. Демонстрантите ще изразят недоволството си от управителя на Софийска област Илиян Тодоров заради негова публикация във фейсбук, в която той нарече протестиращите "алкохолизирана тълпа". От 10 ч. ще има и демонстрация пред резиденция "Бояна", където ще се състои Националното съвещание на прокуратурата - очаква се главният прокурор Иван Гешев да се срещне със 700 прокурори от страната.

На протеста пред МС имаше и друга акция, организирана от майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива". Те бяха приготвили специална тиква, пълна с бонбони, която провесиха на един от светофарите. Всеки, който желаеше, можеше да удря тиквата като в традиционната мексиканска игра пинята.