Мирно приключи антиправителственият протест в София, който започна минути след 16:00 часа пред сградата на Министерския съвет.

Беше спряно движението в част на бул. "Дондуков", но трафикът по бул. "Цар Освободител" се осъществяваше нормално. Движението в района на Орлов мост също беше блокирано.

Участниците за пореден път поискаха незабавна оставка на правителството. Част от тях се обявиха за съставяне на "народно правителство", илъчено от протестиращите и на парламент, също излъчен от тях.

Около 18:00 ч. протестиращите направиха жива верига пред правителствената сграда, която се охраняваше от кордон полицаи.

Присъствието на органите на реда беше засилено, като плътни кордони обграждаха сградите на МС и на парламента в Триъгълника на властта. Служители на жандармерията бяха разположени и в околните улички.

Тази вечер не се стигна до ескалация между полиция и протестиращи.

Участниците в днешния протест изразиха и недоволство от медиите.

Демонстрантите завиха, че ще протестират и на Бъдни вечер, на Коледа, както и на Нова година, въпреки че Столичната община е забранила събиранията с цел спазване на противоепидемичните мерки.

Протестиращите обаче заявиха, че ще посрещнат в центъра на София новата 2021 година. Те имат намерение да организират голям протест в средата на януари догодина.