В няколко града на страната отново се събраха младежи в подкрепа на жителите на Катуница, които искат изселване на фамилията на Кирил Рашков и в памет на двете момчета, които починаха в петък и събота, съобщи БНР.

Протестите тази вечер преминаха спокойно, значително по-вяло и с много по-малко участници.

На шествието в столицата нямаше расистки или обидни скандирания. Участниците в протеста се събраха при НДК, и тръгнаха към президентството, като по пътя си по бул. „Витоша" пееха националния химн и скандираха „Свобода или смърт" и „Българи - юнаци". Полицията не им позволи да протестират пред сградата на парламента. Протестиращите се движеха спокойно и организирано, без да се разпръсват.

В Асеновград иколо 300 души се събраха в близост до сградата на полицията, за да отправят исканията си във връзка със създалото се напрежение в страната след трагедията в Катуница. Организаторката на протеста Даниела Павлова, безпартийна жителка на  Асеновград, поиска всички институции да потърсят отговорност от  виновните. Хората настояват и за оставки в полицията, прокуратурата и съда.

Във Велико Търново протестираха около 100 души. Движението на моторни превозни средства пред сградата на общината, което бе спряно за около час, вече е възстановено.

Има предложение за създаване на координационен център, който да събира исканията на всички протестиращи от цялата страна, да ги синтезира и да ги изпрати в Народното събрание.

В Пловдив също се събраха протестиращи младежи. Те тръгнаха от площад „Съединение" и стигнаха до площада пред централната поща, където в същия момент се провеждаше предизборен концерт с джаз формация. Видимо раздразнени от това, че  не спират музиката, младежите паднаха на колене в знак на почит към двете загинали   момчета от Катуница, след което се изправиха и опънаха български трикольори около сцената. Организаторите на проявата спряха за момент музиката, благодариха на младите хора, че изразяват своята гражданска позиция, и почетоха с минута мълчание жертвите от Катуница.

В Бургас днес нямаше протест. Само 10-15 души се събраха на площад „Тройката" в града, откъдето предходните два дни тръгваше шествието.

Протести имаше в 9 града. В тях участваха около 650 души. Арестувани са 10 души, трима от които непълнолетни.