Строителният бранш не е в колапс. Очевидно някои фирми са се чувствали сигурни при друг министър, а не при новия. Всички ресорни ведомства на МРРБ работят, но ако някои служители в тях са спрели работата си, следва да си подадат молбата за напускане.

С такава позиция излязоха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, след като по-рано днес от Камарата на строителите изпратиха декларация до президента, с която се оплакват от Комитова.

От КСБ искат държавата да им плати натрупаните задължения

От КСБ искат държавата да им плати натрупаните задължения

Според тях арх. Комитова е вкарала бранша в колапс

В тази връзка от МРРБ съобщават, че строително-монтажните работи се актуват редовно. Наследените от предишното управление задължения на стойност 600 млн. лв. относно републиканската пътна инфраструктура вече са осигурени със съдействието на служебния министър на финансите. Същите ще бъдат разплатени на всички коректни фирми, след като МРРБ извърши проверка на място за количеството и качеството на извършената работа, посочва се още.

В заключение от МРРБ поясняват, че Комитова не е спирала нито един строеж и нито един проект по програми.

Припомняме, преди дни Министерството на регионалното развитие и благоустройството е разкрило незаконен строеж на АМ "Хемус".