Рецидивист избяга от сградата на МВР в Разград, съобщиха от Нова телевизия. 28-годишният Емил Великов е обявен за общодържавно издирване.

Вчера пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна съобщи, че Великов проникнал в чужд дом, от който откраднал дамска чанта с портфейл с 200 лева. В чантата намерил и дебитна карта със записан ПИН-код.

Престъплението е било през 2018 г. След като мъжът не бил установен, делото било спряно. Преди дни Емил бил установен като извършител на деянието и задържан.

Задържан е с постановление на Окръжната прокуратура в Разград до 72 часа за кражба в условията на опасен рецидив.

Инцидентът е станал в сградата на ОДМВР в Разград, където обвиняемият е бил разпитван от разследващ полицай, след което му е било повдигнато обвинение.

В момента, в който Великов трябвало да подпише разпита и постановлението, се наложило разследващият полицай да излезе от кабинета си, за да окаже методическа помощ на свой колега. Обвиняемият е бил оставен за наблюдение на друг разследващ полицай.

В този момент осъжданият многократно Емил напуснал кабинета, преминал пред постовия полицай и излязъл сградата на ОДМВР.

В ОД на МВР е започнала вътрешна проверка по случая.