Най-добрите инвеститори в една страна, са хората, които живеят в нея. Това заяви британският предприемач Ричард Брансън, основател на на минути, след като пристигна на летището в София, предаде БНТ.

Той допълни, че добър бизнес се получава, когато хората в дадена страна не са доволни от определени условия, вземат нещата в свои ръце и ги подобрят.

"Ако сте добри с хората, ако знаете как да ги мотивирате, ако съберете страхотен екип около себе си, имате всички шансове да бъдете успешни", каза още Брансън.

Според него страна като България се нуждае от стотици хиляди предприемачи. "Това е нещото, което прави една страна по-добро място, това финансира болниците и училищата и подобрява всеки аспект от живота. България вече има много предприемачи, но да се надяваме, че ще може да насърчим и още хора в тази сфера." - допълни Ричард Брансън.

По думите му хората не трябва да се плашат да започнат бизнес, всеки може да опита.

"Ако смяташ, че ще направиш много пари като основеш бизнес, може би няма да успееш. Затова държиш очите си отворени и когато видиш нещо, което знаеш как да подобриш - това е същността на бизнеса." - посъветва предприемачът.

"Никога не съм започвал бизнес с мисълта как ще направя пари. Винаги съм бил подтикван от чувство на неудовлетвореност. Мразех да летя на чужди авиокомпании и си казах: "Хайде да се пробвам, мога да направя по-добра". Исках да летя в Космоса и тъй като правителството нямаше да ме изпрати, си казах: "Ще създам космическа компания". Чак след това се опитваш да постигнеш успех, с който можеш да си платиш сметките и да започнеш нещо ново." - допълни Брансън.

Той сподели, че е приятел на българския тенисист Григор Димитров. Двамата са прекарали миналата година известно време на малък остров в Карибско море.

"Аз съм много запален играч на тенис и той ми е най-големият фен... простете, аз съм му най-големият фен." - заяви с усмивка Брансън.

Сър Ричард Брансън, който е един от най-успешните британски предприемачи, изнесе в София лекция, в която разказа за личния си опит по пътя към успеха, за иновациите и устойчивото развитие на бизнеса и икономиката, съобщи bTV.

"Надявам се да съм полезен. Това е първият път, в който идвам в България, и се надявам да си прекараме чудесно." - сподели той.