На церемония в областната управа в Хасково 15-годишният Мирослав Милев от с. Черепово, който успя да изведе спаси 20 служители на жандармерията, беше награден от министъра на вътрешните работи Румен Петков.

При акция по потушаване на горски пожар между село Черепово и Харманли момчето успя да изведе 20-те жандармеристи, попаднали в огнен обръч.

Мирослав Милев получи почетно отличие на МВР и парична награда в присъствието на областния управител на Хасково, директора на НСПБЗН главен комисар Николай Николов, директора на ОДП в областния град Атанас Ненков, директора на РСПБЗН Николай Вълчев, кметовете на общините Хасково, Харманли и Свиленград.

Междувременно служители на МВР задържаха за палеж в столичния квартал Горна баня 42-годишна жена и 22-годишен младеж.   

Около 16.20 часа в столичната пожарна е получен сигнал за пожар в махала "Бонсови поляни" в Горна баня. Преминаващ наблизо патрулен екип на СДП е забелязал огъня и се е обадил на пожарникарите. На мястото са изпратени три специализирани автомобила с 21 служители. Площта на пожара е била около 15 декара. Екипите са предотвратили разрастването на пожара, при което е спасена  борова гора в непосредствена близост. Огънят е потушен към 17.50 часа.

По първоначална информация 42-годишната жена е запалила отпадъци в близост до висока трева, от вятъра огънят се разраснал и се е насочил към близката гора. Младежът, който работил наблизо, се е притекъл на помощ и е направил неуспешни опити да погаси запалената трева.

Образувано е дознание. Работата по изясняването на случая продължава.