"Нямам никаква идея за какво се отнася питането на главния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд за имунитета на президента и що е то "държавна измяна".

Това заяви в отговор на въпрос по време на отчета на третата година от мандата си президентът Румен Радев.

Радев: Институциите се обезличават, нужна е промяна на модела

Радев: Институциите се обезличават, нужна е промяна на модела

Пътят към успеха започва със свалянето на розовите очила

"Гешев сам трябва да обяви какво е имал предвид. Нямам никаква идея за конкретен случай, но аз съм убеден, че не съм вършил нищо нередно", категоричен бе Румен Радев.

Той добави, че ще следи отговора на Конституционния съд и се надява той да се ръководи от заложените в Конституцията принципи.

"От главния прокурор очаквам старание и в реалната борба с корупцията, обществените поръчки и дори при големи проекти без обществени поръчки. Неговата основна задача е да убеди обществото, че брани закона и обществения интерес", обясни Радев.

По думите му "кризата е изключително дълбока и екзистенциална, но решението дали ще мине вотът на недоверие към парламента, който ще се гласува утре, е в ръцете на българския парламент.

На въпроса дали ще се кандидатира за втори мандат Румен Радев заяви, че в дневния му ред все още не влиза този дебат и обмисляне на втори мандат, но ако се стигне до това, би търсил подкрепа на всички български граждани, които искат промяна в демократична посока.