С концерти на открито посрещат новата година в почти всички големи градове на страната, предаде БНТ.

В София за деветнадесети пореден път столичани и гости ще имат възможност да станат част от настроението на концерта "Сцена под звездите. Водещите Анна Ангелова и Владимир Пенев ще посрещнат на сцената едни от най-обичаните български изпълнители. Тази година концертът започва в 22:00 ч. с джаз в изпълнение на Хилда Казасян, Васил Петров и бенда на Ангел Заберски.В програмата участват също Дара, Михаела Маринова, "Сигнал", "Акага". Новогодишното дунавско хоро ще се води от Николина Чакърдъкова.

През тази нощ зрителите ще видят най-дългата новогодишна заря от досегашните, коят още продължи осем минути.

Основните линии на градския транспорт в София ще работят през цялата нощ

Празничната програма в Благоевград на централния площад "Георги Измирлиев", започва в 23:00 часа. Край елхата, на откритата сцена ще излязат любими изпълнители на македонски народни песни сред които Иван Гоцев, Мариана Манолева, Милена Пищолска и Стойка Германова. Специални гости са Лъчезар Кацарски и участниците в Голямото рок междучасие - музикалната академия "Престо". Те ще изпълнят за жителите и гостите на Благоевград световно известни рок хитове.

В Пловдив, за всички, които са избрали да стъпят в първите часове на 2018 година с празник на открито, е подготвена сцена на площад "Стефан Стамболов", до 13-метрова елха. В 22 часа на сцената излизат група ПИФ, веднага след тях фюжън формацията "Банда дел Падре", а в минутите преди полунощ - ансамбъл "Тракия". След словото на президента празникът продължава със най-доброто от Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени". Тази година няма да има извънредни автобуси на градския транспорт , а мерките за сигурност са засилени .

Жителите и гостите на Русе ще отброят последните минути от отиващата си година на площад "Свобода". Празничният концерт започва точно в 23:00, а главните действащи лица на откритата сцена са любимците на младото поколение Павел и Венци Венц, които ще изпълнят за русенци най-големите си хитове. По традицияав шоуто участват и изпълнителите от фолклорния танцов театър "Найден Киров". Малко преди полунощ кметът Пламен Стоилов ще отправи своите благопожелания за 2018-та. Ще се извие и традиционното Дунавско хоро. В новогодишната нощ общината е осигурила допълнителен градски транспорт, за да могат хората от отдалечените квартали да стигнат до центъра на града и да се забавляват.

Грееща елха, мирис на греяно вино и горещ шоколад - това е центърът на Варна преди идването на новата година. След десет вечерта към празника се добавят музикалните изкушения - БТР, Нели Рангелова, Алекс и Влади и варненката Гери-Никол. За празничния дух ще се погрижат ансамбъл "Варна" и Берковската духова музика, а в полунощ ще започне осемминутна заря, в която има над 2400 ефекта, за да бъде началото на 2018 г. светло и красиво.