На всички пунктове по границата с Гърция нощта е минала спокойно и няма инциденти, съобщи БНР.

В резултат на снощната срещу между управителя на благоевградска област Владимир Димитров и префекта на гръцката област Серес Стефанос Фотиадис, проведена на ГП „Кулата" - „Промахон", пункт Капитан Петко войвода е бил отворен, като движението и в момента е възможно.

По-засилен е трафикът от България за Гърция. На граничен пункт Кулата за един час преди полунощ са били пропуснати по 80 камиона от двете страни. В момента там има колона от около 200 ТИР-а, а опашката достига 4 км.

ГКПП Ексохи - „Илинден" не е работил през нощта. Там има около 30 ТИР-а.

Гръцките фермери обявиха, че продължават блокадите на пътни артерии и гранични пунктове въпреки предложените от министъра на аграрното развитие мерки за подпомагане на сектора с 500 милиона евро.

Протестиращите настояват за тригодишен мораториум върху изплащане на кредитите на банките. Те искат и по-висока изкупна цена на продуктите и промяна в цената на дизеловото гориво.
Преди два дни  Министерството на транспорта изпрати писмо до генералния директор на ГД „Транспорт и енергетика" на Европейската комисия Матиас Рюте.

Заедно с официалното писмо е прикачена и декларацията на българските автомобилни превозвачи. Те твърдят, че загубите им от блокадата на границата възлизат на над 10 милиона евро.