Седем души пострадаха при катастрофа между автобус и тир на АМ "Хемус", съобщава bTV.

От МВР информират, че инцидентът е станал към 15.50 часа на около 20-тина километра след София, посока Варна, в района срещу паркинга при Жерково.

Километрични задръствания в края на трите почивни дни
Обновена

Километрични задръствания в края на трите почивни дни

На АП "Хемус" в посока София се е образувало километрично задръстване заради ремонтите

Според първоначалната информация автобус с пътници, пътувал по линията София - Монтана - Лом, се е ударил в спрял в аварийната лента тир.

При инцидента най-сериозно е пострадал водачът на автобуса, който с помощта на пожарникарите е освободен и ще бъде откаран към болница с травма на крака. Пострадалите мъж и две жени са прегледани на място.

Телевизията обаче съобщава за седем пострадали. Водачът на автобуса е в най-тежко състояние. Той е приет за лечение в "Св. Анна". Мъжът е на 64 г. от Монтана. В същата болница е настанена и 48-годишна жена с наранявания по лицето.

В УМБАЛ "Царица Йоанна - Исул" е приета жена с травма на крака.

По първоначална информация автобусът не е спазил необходимата дистанция.

Движението в участъка не е затруднено и няма да бъде спирано. Пътни полицаи са на мястото на катастрофата, регулират движението и оказват съдействие.

Междувременно МВР съобщава, че 12-годишно момче е загинало при катастрофа на лек автомобил на пътя Казанлък - Бургас, малко преди Николаево. Инцидентът е станал към 15.40 часа.