Директорът на данъчната агенция в Бургас Румяна Дулева заяви, че не купува и не продава имоти.

Реакцията й дойде след казаното от лидера на партия „Ред, законност и справедливост" Яне Янев, че високопоставен регионален служител на НАП е участвал в схеми за продажба на апетитни парцели по южното Черноморие.

Румяна Дулева заяви, че атаката срещу нея се дължи на засегнати интереси на фирми заради данъчни разкрития.

„Няма да позволя на който и да е, било то и депутат, да хвърля сянка на съмнение върху почтеността и достойнството на моето семейство, а също и в личен план", категорично заяви Дулева, цитирана от БНР.

"Аз съм един от проверяваните хора в НАП не само от НАП, но и от различни инстанции и служби. Работата на приходната администрация, особено по разкриване на неплатени данъци и осигуровки поражда сериозно недоволство сред много кръгове и среди, а ние имаме сериозни разкрития в тази област. Бих искала хората да се замислят над това", коментира директорът на НАП-Бургас.

"Не мога да отговоря на въпроса защо ме свързват с покупката и продажбата на имоти по южното Черноморие. Аз съм директор на НАП-Бургас, така че не купувам и не продавам имоти", обясни още Румяна Дулева.

"Всичките ми лични имущества са декларирани в централното управление на НАП откакто е създаден. Относно това нямам никакви притеснения. Доказан е и произходът на средствата ми", категорична е Дулева.