Имам общо 15 собствености и те са декларирани още през 2008 година пред Сметната палата. Това заяви по време на пресконференция в Столична община  председателят на Общинския съвет Андрей Иванов в отговор на обвиненията на партия РЗС.

Той заяви, че единствената вярна информация на РЗС е, че съпругата му се казва Мая Иванова и има частен бизнес. Иванов заяви, че има три апартамента - два наследствени и един закупен. Има земя в Банкя, закупена от реститути, на която в момента има сграда с груб строеж, започната още през 2005 година. Андрей Иванов заяви че има един гараж, едно паркомясто, къща в Ребърково и друга собственост в Банкя.

Първите 4 имота, които е закупил, са със средства събрани след 120 години трудов стаж - на родителите му, на съпругата му и неговия. Председателят на СОС не успя да изброи всички 15 имота, които притежава, но посочи, че те са декларирани през 2008 г. и оттогава техният брой не се е променил. Иванов заяви, че не може да каже каква е общата стойност на имотите, тъй като няма актуална пазарна оценка за тях.

По думите му обаче тази стойност е далеч по-малка от посочената от РЗС. Андрей Иванов обясни, че през 1995-98 г. е бил член-кооператор на кооперация „Искра", която по това време е държала кооперативния пазар в „Люлин". Като член на тази кооперация е имал право да закупи част от имотите. Той е купил 4 имота. Един от тях е продал впоследствие. Продал е и части от другите два, за да погаси заеми. „Нямам 39 магазина", заяви категорично председателят на СОС. Към момента той каза, че има участие в общо 4 фирми, две от които не са активни и не осъществяват дейност.

Той опроверга информацията на РЗС, че е осъществявал консултатции на маршрутни фирми. Иванов посочи, че е консултирал приятели, но не е сключвал  договори за това и не е поучавал пари. Иванов заяви, че от 1 март до 15 декември 2009 година е работил в тогавашната главна данъчна дирекция. От 1999 до 2007 година се е занимавал с частен бизнес в областта на информационните системи и ай ти бизнеса. До 1997 г. е работил на различни длъжности в МВР.

Иванов посочи, че се познава отдавна с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Има един период от 10 години, в който двамата не са поддържали връзка, но в момента и двамата са представители на ГЕРБ.

Председателят на СОС заяви, че няма период в живота си, през който да е бил на държавна позиция и да е имал частен бизнес. По думите му в момента по закон той има право на частен бизнес, но го е прехвърлил на сина си, тъй като работният му ден е около 12-14 часа и няма възможност да го контролира. И той, и съпругата му Мая са дарили средства на ГЕРБ, призна по време на пресконференцията Андрей Иванов.

„Уверявам ви, че си плащам данъците и задълженията към Топлофикация", заяви още председателят на СОС. Той нарече информацията на РЗС лъжа, класически донос и компромат. Иванов заяви, че ще се обърне към парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликта на интереси и парламентарна етика, за да доизясни внесения срещу него сигнал. Според него моментът за атаката не е избран случайно и е продължение на поредицата от атаки срещу членове на ГЕРБ. „Неприятно ми е да влизам дори в задочна дискусия, но го дължа на вас и на обществото и на колегите ми", заяви Андрей Иванов.

По думите му част от разпечатките в папката с информация за него, разпространена от РЗС, са със дата 29 юли тази година. Иванов заяви, че атаката срещу него се готви от няколко месеца. По думите му НАП е възложила проверка на имотите му и имотното му състояние през 2008 година вследствие на негова грешка - закъснял е със сроковете за подаване на декларации.

Проверката е била чисто процуедурна, а комисията от НАП е установила, че  доходите отговарят на направените разходи за закупуването на имотите. Андрей Иванов подчерта, че е възмутен от начина, по който в публичното пространство се атакуват представители на ГЕРБ.

Той заяви, че 18 години е работил в МВР и през живота си не е виждал подобни доноси, лъжи и размятане на папки. Според Иванов тактиката на РЗС е с цел да дискредитира и раздели ГЕРБ, но това според него няма да се получи. Председателят на СОС посочи, че тези атаки ще се отразят на неговия внук, който е ученик, и на децата на Цветан Цветанов.

Самия Андрей Иванов посочи, че много дълго време ще се пита дали хората от обкръжението му са повярвали на него или на тези, които разпространяват лъжите. На въпрос дали ще си подаде оставката, ако се окаже, че твърденията на РЗС са верни, Андрей Иванов заяви, че ще го направи.

Той заяви, че ако е искал да прикрива сделки със имотите си, е можел да използва фирмата на съпругата си, но не го  е направил. На твърдението на РЗС, че имал 52 имота на стойност около 10 млн лева Андрей Иванов заяви, че цифрата не е 52, а 56 и става въпрос за броя на вписванията в имотната му партида в Агенцията по вписванията, която включва започване и погасяване на ипотеки, определени искове, включително и дарения.