Шофьор на кокаин, предизвикал верижна катастрофа в Пловдив. Случаят е от 14 ноември. Водачът М.М., на 37 г., се движел по ул. "Стефан Стамболов". При наближаване на кръстовището с ул. "Славееви гори" настигнал движещия се пред него автомобил. управляван от Д.Х., на 18 г., и предприел маневра изпреварване. Последният предприел маневра и последвал удар между двете коли.

Вследствие на удара М.М. напуснал пътното платно и блъснал дърво, което паднало върху преминаващи по тротоара трима пешеходци - семейство. Колата ударила второ дърво, което паднало върху паркиран лек автомобил БМВ, след което се блъснала в улична лампа и се спряла в тревната площ на градински парк. След произшествието шофьор е бил тестван за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като пробите са отрицателни.

Водачът М.М. напуснал мястото на произшествието и същата вечер се е явил в 5 РУ - Пловдив, придружен от баща си. Той е тестван за алкохол и наркотици. Установено е наличие на кокаин в кръвта му. Дал е кръвна проба за изследване. Тестът за алкохол е отрицателен.

Пиян и дрогиран 60-годишен шофьор причини катастрофа в София

Пиян и дрогиран 60-годишен шофьор причини катастрофа в София

Обвиняемият е шофирал след употреба на кокаин и амфетамин

Пострадалите от произшествието са пешеходците М.Д., на 49 г., и дъщеря й Н.Д., на 15 г. били откарани от екип на ЦСМП в болница за оказване на медицинска помощ. Установено е, че двете са без опасност за живота, както и третия пешеходец.

По делото е извършен оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели, включително водачът на л.а. "Нисан, както и пътниците в л.а. "Порше". Следва да бъде назначена химическа експертиза на кръвната проба на М.М. и оглед на приобщените по делото записи на охранителни камери. Действията по разследването продължават. Към настоящия момент не е повдигнато обвинение. М.М. е бил задържан за 24 часа.