Предколеден сигнал за бомба изведе ученици, учители и помощен персонал от Димитровградската математическа гимназия, съобщи Дарик. 461 са възпитаниците, които днес получиха неочаквана ваканция.

Сигнал за поставена в сградата бомба затвори Природо-математическата гимназия ПМГ „Иван Вазов” в Димитровград. "Не е имало паника, спокойно всички напуснаха сградата", каза директорът Илияна Славова пред Дарик.

Заплахата за взрив в гимназията била получена на служебната й електронна поща, като била прочетена след края на третия час. Веднага от ръководството на училището предали сигнала в полицията, инспектората по образование и в общината.

Полицейски екипи ограждат сградата на ПМГ „Иван Вазов”, която е в центъра на Димитровград, със сигнални жълти ленти. Очаква се екип на ДОТИ, който да провери има ли поставено взривно устройство. Полицейски автомобили са пред гимназията.

По обяд край гимназията има десетки паркирани автомобили. Не е ясно и ще бъдат ли евакуирани търговците от зеленчуковия Бабин пазар, които са на не повече от 5 метра от сградата на елитната димитровградска гимназия.

Специалисти от полицията вече търсят автора на анонимното електронно писмо-заплаха, като се проследява откъде и кога е било изпратено.

"Надявам се, че не е сериозно и бомба няма да бъде открита, за което подсказва начинът, по който е написана заплахата, но сме длъжни да преприемем съоветните действия", коментира директорът на ПМГ "Иван Вазов" Илияна Славова.

Припомняме, малко по-рано днес учениците от столичното Еврейско училище за кратко бяха евакуирани заради съмнение за взрив в празна кофа от латекс.