Лидерът на ИТН Слави Трифонов излезе с нов пост във Фейсбук, в който обяви, че партията му ще бъде констуктивна опозиция на следващо управление.

"Има такъв народ" със своите 65 депутати вече е в опозиция. А останалите партии със своите 175 депутати вече са управляващи. Как ще се договарят те помежду си, вече е тяхна работа. Партията се опита да реализира правителство, да - правителство на малцинството, но Конституцията позволява това, и "Има такъв народ" направи необходимите жестове и компромиси към т. нар. "партии на протеста", защото ние бяхме казали, че само с тяхната подкрепа ще реализираме правителство. Ние не получихме тяхната подкрепа и нашите жестове не бяха разбрани и бяха отхвърлени, отсече той.

У нашите евентуални партньори имаше, забележете - "усещането", че в нашето предложение се вижда "дългата ръка на ДПС". Сега при евентуален трети мандат, даден от президента на тях, тяхното "усещане за дългата ръка на ДПС" изчезна и те очакват нашата подкрепа. Магия. Явно в българската политика "дългите ръце" и "късите крака" се появяват и изчезват според "усещанията" на политиците. И сега, уважаеми управляващи, ние ще бъдем вашата конструктивна опозиция...докато суверенът не реши нещо друго, бе категоричен лидерът на ИТН.