Новата 2017 г. ще ни посрещне със затопляне, което обаче ще бъде предшествано със студ в последните дни на старата година, съобщават от НИМХ на БАН.

Слънце и по-високи температури ще ни зарадват още от 1 януари, а най-съществено ще се усетят на втори, когато най-високите ще са около 8 градуса.

През първия ден на 2017 г., който е в неделя, ще бъде предимно слънчево над цялата страна. Въпреки това студът ще продължи да върлува по инерция, дошла от доста хладния финал на 2016 г. Дневните температури ще имат леко повишение и почти навсякъде ще бъдат между 3 и 6-7 градуса, в Западна България ще са по-ниски - между 2 и 4 градуса над нулата.

Последните дни на тази година обаче ще са доста студени.

Утре вятърът в източните райони на страната ще се задържи все така силен. Единствено в Западна България ще има леко смиряване на силния повей.

В края на петъка и през нощта след това се очаква северният вятър в страната да вилнее все повече и повече и температурите да застудяват до съботната нощ.

Навръх Нова година и то именно около полунощ те ще бъдат между минус 10 и минус 3 градуса. През деня на 31 декември, ако някой е решил да се разходи, ще трябва да има предвид, че топлите дрехи са добра идея, защото градусите ще са около минус 2 и плюс 3, но слънцето все още няма да се е появило. То ще ни зарадва в новогодишната сутрин.