Спаска Митрова е приета тази сутрин във Военномедицинска академия (ВМА). Това съобщи министърът Божидар Димитров, който лично я и придружил до лечебното заведение.

Спаска се е оплакала от постоянно главоболие, след като е ударена по главата с палка в македонския затвор.

При направените прегледи на Спаска Митрова във ВМА не са установени фрактури на черепа, както и мозъчни контузии, и хематоми, съобщи д-р Димитър Колев, началник на неврологичното отделение в болницата.

Направена е компютърна томография и рентгенография.

След направените електрокардиограма и ехокардиография не са установени заболявания на дихателната и съдовата система.

В момента Спаска Митрова се изследва от психолозите в болницата, тъй като оплакванията й може да се дължат на стрес от прекараното в затвора време. 

Божидар Димитров потвърди, че пази място в своя екипза Спаска Митрова, но нейно право е да избере, дали иска да работи като съветник на министъра.

Спаска все още не се е видяла с детето си, въпреки че по всички закони то трябва да бъде при нея. Самата Митрова вчера каза, че няма информация къде се намира детето.

Междувременно стана ясно, че нов македонски адвокат е поел случая с делото за родителските права. Адвокатът е бившият вътрешен министър от правителството на Бучковски Любомир Михайловски. Той е успял да отложи делото за 30 ноември.