Случаят с арестуваната и вкарана в македонски затвор Спаска Митрова продължава да е без положителна засега развръзка за младата жена.

Това съобщиха от ВМРО, чиито представители са посетили вчера дома на българската в Гевгелия, Македония и са разговаряли с родителите й.

Припомняме, Митрова бе осъдена на 3 месеца затвор от македонски съд.

Междувренно българските власти се намесиха.
                           Още...

Хората са притеснени и наплашени, страхуват се за дъщеря си и смятат, че животът и здравето й в затвора са застрашени, посочват от организацията.

От страх, че може да бъде отровена момичето вчера не беше пило трети ден вода, разказаха родителите й.

Сметка за събиране на средства за Митрова:
IBAN: BG90FINV91501204068333
BIC: FINVBGSF
Първа инвестиционна банка АД, клон „Централни хали"

Те нямат и никаква информация за отведената от македонските социални служби 2-годишна дъщеричка на Спаска - Сузана.

Детето е с бронхиална астма, лекарствата му са останали при родителите на майката. По лекарска препоръка Спаска е трябвало да кърми детето, което е фактически невъзможно след арестуването й.

Председателката на Националната женска организация на ВМРО-БНД Султана Петрова е поела ангажимент пред родителите на Спаска ВМРО да направи всички необходими постъпки до отговорните български институции с настояване българката да бъде освободена. Султана Петрова предаде на родителите и парично дарение от името на организацията.

Случаят придобива политически привкус заради българското самосъзнание и документи на Спаска Митрова, допълват от там.

Припомняме, преди дни на специална пресконференция по случая от ВМРО настояха България да наложи вето на визите за македонци и вето върху членството на странатав НАТО и ЕС докато „югозападната ни съседка не престане с антибългарската си политика".