архив, news.bg
Тази статия трябваше да разкаже за това как кучето Мима е заминало за Германия, където някакво светило със сложна хирургическа намеса щяло да постави протези на осакатеното животно.

News.bg обаче реши повече да не пише за Мима. Така ще е докато стотици български деца не могат да заминат за лечение в чужбина, защото нямат необходимите средства за това.

Тези стотици български деца чакат седмици, месеци и дори години някой - например държавата, да им помогне, за да оцелеят. Тези български деца може и никога да нямат късмета на Мима да заминат за Германия или в някоя друга държава, в която може да им бъде оказано нужното лечение.

Уважаеми форумци,
не мислете, че ни е безразлично, когато гледаме и пишем за убити и измъчвани животни.
Но, молим ви, не слагайте под един знаменател нуждаещи се деца и нуждаещи се кучета.
Нечовешко е!

За тези български деца никой не организира протести, не събира подписки и не раздава листовки с апел за помощ на всеки ъгъл. Тези български деца чакат помощ, нищо повече.

Изверг отряза краката на Мима. Ужасно е. Но други изверги, пияни зад волана, блъскат и осакатяват деца. Десетки от тях лежат с години в будна кома и чакат с месеци някакви средства, за да могат да заминат на лечение.

А други вече са се отчаяли и не чакат. Вегетират, а близките им четат как кучето Мима, с организиран транспорт, екип и осигурени средства, пътува за Германия. Затова - с Мима от Дряново - дотук.
А с децата от България...?