Господин Станишев, и Фидел Кастро говори по 7 часа, но полза от тази работа, уверявам ви, няма.

Така лидерът на СДС Мартин Димитров започна изказването си в рамките на дебатите по вота на недоверие към кабинета. „Така че този пример не Ви върши работа", добави той, визирайки 90-минутното изказване на премиера.

Димитров представи кратък списък на свършеното от тройната коалиция:
„Това управление на БСП и компания направи България синоним на безочие, корупция, престъпност и безскрупулност", подчерта Мартин Димитров.

По думите му с това завещание българският народ ще трябва да се бори десетки години.

Според Димитров това управление по своето безсилие е накарало хората да не вървят, че за всяко престъпление има и справедливо наказание.

„През 2009 г. ние, дами и господа, имаме премиер - господин Станишев, който иска от безсилие да управлява като Луи 14: „L'Etat, c'est moi! -„ Държавата това съм аз".
По думите на Мартин Димитров БСП не подкрепя само тази корупция, в която не участва.

България е на първо място в ЕС по болести на сърдечносъдовата система. Това заяви от своя страна единственият представители на ГЕРБ в парламента Лъчезар Иванов.
Различни данни на представители от Световната здравна организация (СЗО) показват, че България има несъществуваща профилактична система, негативен показател е и отрицателният естествен прираст.

Лъчезар Иванов изтъкна още, че в последните 10 години се наблюдава възходяща тенденция в раковите заболявания и при двата пола.

България е и сред първите места по нови случаи на инвалидизация. „У нас този показател е два пъти по-голям от останалите в Европа", каза още Лъчезар Иванов.

Той допълни, че здравните показатели у нас са под средните за ЕС. „Това е белег за провеждане на ефективна здравна политика", каза Димитров.