Нелегални бежанци атакуват границата ни с Турция. Миграционният натиск е увеличен. Това призна вътрешният министър Веселин Вучков, след като снощи беше спряно проникването на близо 150 иракски граждани, а днес 27 сирийци бяха заловени в Бургас, обобщава Нова телевизия.

Нелегалните имигранти са били задържани в района на Многопрофилната болница в Бургас. След сигнал на граждани на място са изпратени екипи на гранична полиция и служители на ОД на МВР в Бургас.На място е установено, че в групата има жени и деца. Всички са във видимо добро здраве. Полицията тепърва ще изяснява как имигрантите са влезли на територията на страната ни и как са се озовали на едно от възловите кръстовища в Бургас.

„Пълнолетните ще бъдат задържани за срок от едно денонощие във Второ Районно полицейско управление, което обслужва територията по откриването им, а подрастващите ще бъдат настанени в Дома за временно настаняване на пълнолетни и непълнолетни лица в Бургас", каза говорителят на ОД МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Заради инцидента на Граничния пункт „Капитан Андреево" за кратко се е образувала 7-километрова опашка от камиони.