Александър Томов опроверга твърденията, че комисията „Кушлев" е запорирала негово имущество, както и че при него е констатирано разминаване между приходите му и доходите.

„Няма разминаване между приходи и доходи. Харча това, което печеля", заяви лидерът на Българска социалдемокрация Александър Томов.

Обвинявам комисията „Кушлев" в лъжа", допълни още той. „Подложен съм на политически репресии", смята още той.

На журналистически въпрос „От кого", той отговори - „От това управление".
„Днес започвам битка срещу тази система", заяви Томов и допълни, че е изключително съгласен с констатациите на ЕК, че България е една изключително корумпирана страна. „Нямаме сигурност в тази страна", допълни той.

Общата стойност на обезпеченото имущество към настоящия момент е в размер на 827 956 лв., съобщават от комисията „Кушлев". Комисията констатира, че установеният законен източник на доходи на Томов и съпругата му не е достатъчен за придобиването на тяхното имущество.

Според комисията „Кушлев" „може да бъде направено обосновано предположение, че Александър Томов е придобил имущество на значителна стойност, за което се предполага, че е свързано с престъпна дейност на лицето".

От направения анализ от комисията става ясно, че има разлика между приходите и разходите на Томов като разходите надвишават с 4942 минимални работни заплати доходите на лицето.

По думите на Александър Томов в България има огромен задкулисен живот, който манипулира обществените процеси и действа по методите на старата ДС. Това, което липсва на България, е парламентарен и обществен контрол върху силовите структури, смята Александър Томов.

По мнението му страната има проблем със справедливостта. Томов обясни, че не се страхува и срамува относно делото срещу него, което стартира в петък. "Обвинението е, че с 2 имота на „Кремиковци" сме платили част от парите за акциите на ЦСКА" каза Томов и обеща пред журналистите по време на съдебния процес той да направи известни разкрития.

Аз съм много голям противник на спирането на „Кремиковци", каза още Александър Томов. Според него затварянето на комбината ще реши проблемите на предприятия извън България.

Тук битката явно е неравна, каза той. Според него дълговете на „Кремиковци" са или фалшиви или нарочно са направени дължими. Той посочи още, че по негово време „Кремиковци" е дължал 300 млн. лв., а около 200 млн. лв. са били вземанията. Сега комбинатът дължи над 2 млрд. лв. 

По-рано днес стана ясно, че комисията "Кушлев" е наложила запор над имотите на Александър Томов. 

Припомняме, на 7 юли 2007 г. прокуратурата повдигна обвинение срещу бившия президент на футболен клуб ЦСКА за длъжностно присвояване в размер на 3,5 милиона евро.

В края на януари тази година Томов беше обвинен и за присвояване от сметките на Кремиковци, като по този начин комбинатът е ощетен с 29 млн. лв.