Трима мъже за задържани след масово сбиване с около 40 души в Девин. Това съобщиха от ОДМВР - Смолян. Сигналът за сбиването е подаден на 22 февруари 2020 г. в 19.10 часа в РУ - Девин.

Сбиването е станало на ул. "Освобождение" в гр. Девин, при което са участвали около четиридесет лица. Вследствие на сбиването, тримата мъже предизвикали сбиването - И. К. на 19 години от гр. Девин, Х. К. на 29 години от с. Борино и А. К. на 32 години от с. Триград са получили контузии в областта на главата.

Оказана им е медицинска помощ във ФСМП - Девин, а 32-годишният мъж от с. Триград е приет за преглед и лечение в МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" - Смолян. Тримата инициатори на сбиването са задържани за срок до 24 часа, след което са освободени.

На всички участвали в хулиганската проява са съставени протоколи за предупреждение, а на 15 от тях са съставени и актове за установяване на административно нарушение за нарушаване на обществения ред. По случая е образувано досъдебно производство. Причините за сбиването са в процес на изясняване.