В сградата на Медицински университет във Варна ще се проведе трудова борса за лекари и медицински сестри, съобщават от Агенцията по заетостта. Тя ще започне в 10.30 ч. и ще продължи до 14.00 ч.

На нея ще присъстват представители на две германски болници, частен германски посредник, предлагащ работни места в различни клиники, съветници от Германия и Финландия, които ще провеждат интервюта с кандидатите за работа.

За работа в Германия се търсят стажант -лекари за специализиране в неврология и анестезиология; травматология и ортопедична хирургия; в отделения за вътрешни болести, гастроентерология, кардиология, нефрология, хипертенсиология и диабетология; в обща съдова и визерална хирургия; вътрешна медицина и интервенционална ангилогия.

За Германия се търсят и лекари - педиатър, акушеро-гинеколог, гериатрия, радиолог, обща/съдова хирургия (главен лекар), вътрешни болести.

Набират се медицински сестри за детско отделение (клиника по неонтология), в звено по анестезия, отделение по вътрешни болести (кардиология, гастроентериология и вътрешни болести), интензивно отделение, амболаторна социална служба - грижа за възрастни хора, в домове за стари хора, в стационар, за нощна смяна - психосоматични и ортопедични проблеми и др. специализирани отделения в клиника.

За работа във Финландия се търсят лекари - ортопед за хирургия, общопрактикуващи лекари и медицински сестри.

Лицата, желаещи да се явят на интервю, трябва да носят със себе си автобиография, мотивационно писмо и диплома за завършено образование съответно на немски и английски език.

Основно изискване е много добро владеене на немски език за работа в Германия и английски за работа във Финландия.