Според заместник-председателя на „Асоциацията на хранителната промишленост" Костадин Чорбаджийски, още от следващия месец цените на месните продукти ще се повишат с около 10%.

Той уточни, че причината е поскъпването на използваните материали за производство, както и енергийните разходи.

„От следващия месец може би цената на месото и на месните продукти ще бъдат увеличени, защото с 50% се увеличиха например цената на материалите, които ползваме, енергийните разходи също се увеличиха," поясни Чорбаджийски.

"Увеличението ще се отрази с някъде около 10% т.е. ако сухия колбас сега е струвал 9 лв. Ще струва 10 лв.," допълни още заместник-председателят на "Асоциацията на хранителната промишленост".

Костадин Чорбаджийски ще предложи на правителството до месец диференцирана ставка на ДДС за храните.