Горски служители от Хисаря бяха нападнати снощи от роми при проверка за незаконна сеч, съобщава БНТ. Сигналът за побоя край град Баня е подаден снощи около 20 ч.

Трима горски служители извършвали инспекция по устието на река Стряма, когато заварили три каруци с роми да секат незаконно дървета.

Бракониер с близо 30 акта влиза в затвора за година

Бракониер с близо 30 акта влиза в затвора за година

19-годишният мъж ударил горски с дърво

Горските се опитали да спрат нарушителите, но едната каруца ударила колата им и избягала, а другите две останали на място, за да се саморазправят. Циганите повикали подкрепление от ромската махала и горските служители били нападнати от близо 30 мъже. Мъжете били въоръжени с камъни и колове.

Към момента полицията установява извършителите, а по случая работи Районната прокуратура в Карлово.

Двама от пострадалите лесничеи са прегледани и освободени за домашно лечение, а третият е настанен в болница в Пловдив. Мъжът е с леки наранявания.

Председателят на ВМРО - Карлово и общински съветник Светлозар Янков реагира остро на случая. По думите на Янков атаката е извършена от обитатели на незаконното циганско гето в града. Янков внася питане до кмета на община Карлово за изясняване статута на гетото и настоява незабавно да бъде премахнато.

Циганин ударил полицаи с дъска в Айтос

Циганин ударил полицаи с дъска в Айтос

Пострадалият е в добро състояние

В коментара на Янков се казва още, че това е "тихата война, в която цигани избиват българи, докато вторите говорят за толерантност".

"Жертвите на тази война няма да се вдигнат от гробовете, те ще се увеличават, а ние ще сме в дълбока летаргия. Синдромът на сварената жаба е всъщност синдром на избиваните българи", възмущава се националистът.

"Сега БХК дори могат да скочат срещу горските стражари, защото са си позволили да възпрепятстват представители на безнаказания етнос. Могат да осъдят държавата, ако все пак си свърши адекватно работата в изцяло незаконното гето на Баня", завършва позицията на Янков.