Цигани с брадви нападнаха полицията в Гълъбово, Старозагорска област. Жандармерия е обградила града, съобщава БГНЕС.

От МВР потвърдиха, че петима жители на Гълъбово са задържани за хулиганска проява.

Кореспондент на медията информира, че причината е инцидент от снощи в циганската махала. Цигани са се забавлявали шумно и на място пристигнал патрул. Полицаите са се опитали да изземат музикалната уредба, но циганите са ги нападнали и са потрошили патрулния автомобил.

Има ранени полицаи.

Според Радио Стара Загора група граждани не са изпълнили полицейско разпореждане за спиране на силна музика в малките часове на нощта и са нападнали патрула. Радиото отбелязва, че няма ранени служители на МВР.

Голяма група цигани се насочила към районното управление, което било обградено. Те били въоръжени с брадви и мотики. Инцидентът е продължил часове.

Изпратена е жандармерия от Пловдив за туширане на напрежението. В момента са завардени всички входове и изходи на града.

По информация на полицията вчера към 14,24 часа е получен сигнал за силна музика в махала в град Гълъбово. Пристигналият полицейски екип установил на място пияна компания, а звуците идвали от инсталирана подвижна тонколона. При последвало полицейско разпореждане за спиране на музиката и представяне на документи за самоличност, събралите се не само отказали категорично, но и започнали да се държат агресивно и арогантно - хвърляли камъни, заканвали се.

На място били изпратени допълнително сили на реда. Установени и задържани са инициаторите - петима местни жители. Трима от тях са осъждани.

Старши комисар Георги Хаджиев - директор на ОД на МВР, заяви пред Радио Стара Загора, че полицаите са се справили отлично.

Заместник-кметът на града Пламен Бараков съобщи за радиото, че не помни скоро да е имало подобен инцидент и в града по принцип е спокойно.