Турски граждани задържани за трафик на иракско семейство. Районна прокуратура-Свиленград задържа трима турски граждани за незаконно превеждане през границата иракско семейство.

На 22 януари през ГКПП -" Капитан Андреево" - шосе, тримата обвиняеми превели през границата на страната от Република Турция в Република България трима иракски граждани, сред тях и малолетно дете, без разрешение на надлежните органи, като за превеждането е използван автобус с турска регистрация

До момента е установено, че тримата иракски граждани са двама съпрузи и малолетната им дъщеря. На 20 януари те се качили в автобус с турска регистрация, пътуващ по линията Истанбул - Букурещ.

Преди турския граничен пункт, иракските граждани били укрити от тримата обвиняеми в специален тайник, намиращ се във вътрешната част на автобуса, до задната врата. След като преминал турския граничен пункт, автобусът се явили на ГКПП - "Капитан Андреево"

При извършена на проверка, укриващите се опитали да избягат. След като автобусът тръгнал към указаното място, е бил спрян от служител на ГПУ - Свиленград. Той се качил вътре, за да го придружи до гаража и установил в задната част тримата иракски граждани.

Под ръководството на Районна прокуратура-Свиленград се извършват активни действия по разследването, като тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.