От 27 март 2020 г. застрахователна компания УНИКА предоставя свободен достъп до новото си уеб приложение MedUNIQA, чрез което всеки може бързо и лесно да се свърже с лекар.

Онлайн консултациите се провеждат със специалисти в следните девет направления - дерматология, гастроентерология, гинекология, ортопедия, ендокринология, педиатрия, урология, вътрешни болести и очни болести.

"Във връзка с извънредното положение в страната, наложено заради разпространението на вируса COVID-19, нашата компания реши да поеме разноските на 500 онлайн консултации, които ще бъдат проведени през платформата ни", съобщи Николай Генчев, главен изпълнителен директор на УНИКА България.

MedUNIQA предоставя достъп до медицински специалисти за консултиране на състояния, които не налагат спешна медицинска помощ.

Всеки потребител, търсещ съвет от специалист, ще трябва да попълни въпросник за своето здравословно състояние и симптоматиката, включително може да изпрати снимки или придружаващи медицински документи и изследвания. В рамките на до 6 часа във всеки работен ден или до 12 часа в почивен ден той ще получи лекарска препоръка от съответния специалист.

След изчерпване на 500-те безплатни консултации, приложението ще бъде достъпно за всички, като запитванията на потребители със здравна застраховка "УНИКА за нашето здраве" ще се покрива от полицата им, както и разходи за лекарства и изследвания, като клиентът има възможност да подаде своята претенция за обезщетение от застрахователната компания в самото приложение.